Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Bandcentimeter, voelbaar

Als u kleding wilt bestellen en uw maten moet meten en vergelijken met de tabellen, kan dit lastig zijn als u zeer slecht ziet en braille niet beheerst. Met een bandcentimeter voelt u met gaatjes precies wat uw maat is.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een bandcentimeter?

  De bandcentimeter geeft met voelbare gaatjes aan hoe lang, breed of groot een object is.

  Hoe werkt een bandcentimeter?

  De bandcentimeter heeft gaatjes, bij elke centimeter één gaatje en op elke 5 en 10 centimeter dubbele gaatjes. Door het tellen kunt u uitkomen bij de juiste meetgegevens die u nodig heeft.

  Belangrijk om te weten

  • Lengte: 150 centimeter

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • U kunt uw eigen bandcentimeter bewerken en afstanden voelbaar maken door bijvoorbeeld verdikte stickertjes.
  • Liniaal, voelbaar voor de andere, kleinere metingen.
  • Voor metingen in huis is er ook een Nederlandssprekende rolmaat voor als u nog wel goed kunt horen maar niet zien of rolmaat met puntjes.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBandcentimeter, voelbaar met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: