Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Draaddoorvoerder

Heeft u moeite met een draad in een naald te krijgen? Een draaddoorvoerder is een klein kunststof hulpmiddel dat zonder moeite de draad door het oog van de naald krijgt.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 29-01-2024

  Waarvoor dient een draaddoorvoerder?

  Een draaddoorvoerder helpt om een draad door het oog van de naald te krijgen als dit lastig gaat door bijvoorbeeld minder goed zien of trillende handen. Draaddoorvoerders zijn ook geschikt voor eenhandig gebruik.

  Hoe werkt een draaddoorvoerder?

  U plaatst de naald met het oog naar beneden. De draad plaatst u in de uitsparing. Met een druk op de knop haalt een klein pinnetje de draad door het oog van de naald.

  Belangrijk om te weten

  • U kunt uw eigen naalden gebruiken.
  • Bij sommige draaddoorvoerders krijgt u naalden.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een draaddoorvoerder met ingebouwde draaddoorknipper.
  • Een hand draaddoorhaler.
  • Een draaddoorhaler voor naaimachinenaalden.

  Alternatieven

  • Een zelfrijgende naald. Naalden met een "open" oog aan de bovenkant of aan de zijkant. U drukt de draad erin. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDraaddoorvoerder met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: