Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Breimachine

Is breien uw hobby, maar lukt dit niet omdat u uw handen en/of armen niet goed of lang kunt gebruiken? Met een breimachine of breiharp maakt u lappen stof en kledingstukken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een breimachine?

  Een breimachine maakt breien mogelijk bij een beperkte handfunctie en/of armklachten.

  Hoe werkt een breimachine?

  Een breimachine is een mechanische of automatische machine voor het maken van kledingstukken en stoffen. De breimachine kent verschillende soorten steken en ontwerpen. Ook het aantal steken en toeren van de machine zijn instelbaar. Een computer berekent de verschillende programma's en mogelijkheden. De lappen stof zijn recht of met een bepaalde vorm, waarmee u bijvoorbeeld truien en handschoenen maakt.

  Belangrijk om te weten

  • De (duurdere) breimachines kunt u ook tweedehands kopen.
  • Er worden (gratis) breimachinelessen aangeboden. Ook zijn er handleidingen en boeken en filmpjes via het internet beschikbaar.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Eenvoudige handbreimachines of breiharpen op basis van punniktechniek.
  • Mini en midi breimolens.
  • Mechanische of automatische breimachines.
  • Computergestuurde breimachines.

  Alternatieven

  • Dikke of verdikte breipennen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBreimachine met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 06-09-2023 

  Deel deze pagina via: