Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Rollator, éénhandige bediening

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een éénhandige rollator?

  Een rollator biedt steun en stabiliteit bij het lopen over korte en lange afstanden. Een rollator met eenhandige bediening is speciaal geschikt voor mensen met een eenzijdige armverlamming of een verminderde armfunctie.

  Hoe werkt een éénhandige rollator?

  De rollator werkt als een gewone rollator. U duwt met de duwbeugel de rollator met uw goede arm vooruit en loopt er achter aan. De rem kan links of rechts gemonteerd worden. Als u er op wilt zitten, zet u de rollator vast met de parkeerrem.

  Belangrijk om te weten

  • De duwbeugel is verstelbaar van 79,5 tot 100 cm.
  • Net als bij een gewone rollator kunt u een boodschappenmandje, dienblad of stokhouder aan de rollator bevestigen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRollator, éénhandige bediening met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 29-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: