Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Trapneuzen

Voelt traplopen onveilig? Bent u bang om uit te glijden? Trapneuzen met anti-slipprofiel vergroten uw veiligheid. U kiest voor een trapneus met een extra contrastkleur als u de treden niet goed ziet. Trapneuzen zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten en voorkomen slijtage aan de treden.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dienen trapneuzen?

  Trapneuzen op de treden van een binnen- of buitentrap verkleinen het risico op uitglijden. Trapneuzen zijn op elk materiaal te bevestigen en voorkomen slijtage. Door gekleurde of lichtgevoelige contrastmarkeringen zijn de treden duidelijker te zien.

  Hoe werken trapneuzen?

  Een trapneus is een aluminium, kunststof, rubber of messing profiel dat op de rand van de traptrede wordt bevestigd. Een antislip laag en extra contrast zorgen voor meer veiligheid. Trapneuzen zijn zowel binnen als buiten op praktisch elke ondergrond (beton, hout, cement, steen, marmer) te bevestigen. U kunt de trapneuzen lijmen of schroeven.

  Belangrijk om te weten

  • Ze zijn bij elke bouwmarkt te koop. 
  • Trapneuzen dienen ook als renovatieprofiel voor uitgesleten trappen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTrapneuzen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: