Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App voor medicijnherinnering

Wilt u op tijd herinnerd worden aan het innemen of gebruiken van uw medicijnen? Er zijn verschillende apps beschikbaar die door geluid of een trilling waarschuwen dat het tijd is om (bepaalde) medicijnen te nemen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een app voor medicijnherinnering?

  Een app voor medicijnherinnering voorkomt het vergeten van medicijnen. Vooral als er veel verschillende medicijnen op verschillende momenten moeten worden genomen. De app zorgt voor een betere therapietrouw en voorkomt dat de werking van de medicijnen vermindert door fouten bij inname.

  Hoe werkt een app voor medicijnherinnering?

  De werking is per app verschillend. De medicijnen en het tijdstip waarop die worden ingenomen moeten dan wel eerst worden ingevoerd in de smartphone of tablet. Dit kan de medicijngebruiker zelf doen, maar ook een mantelzorger, familie of vrienden.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende apps te verkrijgen, zowel voor smartphones als tablets.
  • Sommige apps voor medicijn herinnering bieden een aantal handige extra’s. Bijvoorbeeld een app die helpt om de medicijnvoorraad bij te houden. Die heten apps voor medicijngebruik.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp voor medicijnherinnering met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: