Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Medicijnalarm

Medicijnalarm herinnert u met een signaal, zoals een pieptoon, er aan dat het tijd is om medicijnen te nemen of toegediend te krijgen. Meestal kunt u zien welk medicijn u moet nemen. Sommige medicijnalarmen kunnen een signaal geven met een herkenbare afbeelding.

Inhoud

  Inhoud

  waarvoor dient een medicijnalarm?

  Medicijnalarm maakt het mogelijk dat u bijtijds uw medicijnen neemt. Bovendien vergeet u geen medicijnen te nemen.

  Hoe werkt een medicijnalarm?

  Een medicijnalarm kan ingesteld worden om op bepaalde momenten een signaal te geven. Per signaal kan meestal worden ingevoerd om welk medicijn het gaat. Die informatie verschijnt op de display als een signaal wordt gegeven.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan medicijnhorloges met een SOS-functie: u spreekt belangrijke informatie over uw medicijngebruik in die anderen kunnen afluisteren bij een noodsituatie.
  • Bepaalde medicijnen hebben invloed op het lopen (meer risico op vallen) of op het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld met scootmobielen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMedicijnalarm met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 07-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: