Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Alarmmat, vloer

Heeft u, uw partner, kind of cliënt de neiging om te dwalen of een groot risico om te vallen? Een alarmmat waarschuwt u als iemand daarop staat, ligt of loopt. Een alarmmat voor de vloer is voorzien van antislip.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een alarmmat?

  Een alarmmat verkleint de kans op ernstige gevolgen van vallen. Niet alleen door de mat zelf maar ook omdat u sneller kunt ingrijpen en hulp bieden als u het waarschuwingssignaal hoort. Het vermindert het gevoel om constant alert te moeten zijn.

  Hoe werkt een alarmmat?

  Een alarmmat bestaat uit een sensormat met een (draadloze) ontvanger. De mat reageert op druk en geeft dan een signaal waarschuwingssignaal. U kunt dan actie ondernemen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Alarmmatten zijn vrij goedkoop en algemeen verkrijgbaar. Met uitproberen kunt u de juiste mat en systeem vinden.
  • Een alarmmat onder de deurmat kan ook dienen als inbraakalarm.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Alarmmatten zijn er in verschillende uitvoeringen:

  • Alarmmatten met een snoer.
  • Draadloze matten.
  • Alarmmatten met een direct systeem of aangesloten op een bestaand alarmsysteem.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAlarmmat, vloer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 12-02-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: