Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Alarmsysteem, bewegingsdetectie

Heeft u een partner of cliënt die de neiging heeft om te dwalen of een risico loopt om te vallen? Heeft uw kind last van slaapwandelen? Het alarmsysteem voor bewegingsdetectie waarschuwt u als iemand in beweging komt. U hoeft daardoor niet constant alert te zijn.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een alarmsysteem?

  Het alarmsysteem verkleint de kans op vallen of andere ongelukken, omdat u direct kunt ingrijpen als het waarschuwingssignaal afgaat. Als de persoon toch is gevallen, bent u er snel bij om hulp te bieden.

  Hoe werkt een alarmsysteem?

  Het alarmsysteem werkt via sensoren. Een infrarood sensor ziet een warmtebron (het menselijk lichaam) bewegen en reageert met een signaal. Een optische sensor geeft een waarschuwingssignaal als het aan de vorm ziet dat iemand een andere houding aanneemt, bijvoorbeeld gaat zitten of staan. De (interval)tijd kan worden ingesteld zodat er geen alarmsignaal komt als iemand bijvoorbeeld naar het toilet gaat. Het waarschuwingssignaal is meestal een geluidssignaal, waarbij u soms kunt kiezen voor een stil signaal naar de ontvanger of een luid alarm bij de sensor zelf.

  Belangrijk om te weten

  • De infrarood sensor ziet alles wat warmte uitstraalt, dus ook dieren en warme lucht van de verwarming. Kies de plaats van de sensor daarom zorgvuldig.
  • Plaatsing in direct fel zonlicht zorgt voor vals alarm.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een mobiele variant of te plaatsen via een oproepsysteem.
  • Een systeem met twee sensoren.
  • Een draadloze bewegingsmelder.
  • Eenvoudige alarmmat.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAlarmsysteem, bewegingsdetectie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 12-04-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: