Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Alarmmat, bed

Alarmmatten voor in bed geven een signaal af als iemand uit bed gaat en langer dan verwacht niet in bed teruggaat.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een alarmmat voor in bed?

  Alarmmatten voor in bed waarschuwen een zorgverlener of mantelzorger, dat iemand uit bed gaat en blijft, gaat dwalen en daardoor risico loopt bijvoorbeeld om te vallen of om zelfs buiten te verdwalen.

  Hoe werkt een alarmmat voor in bed?

  Alarmmatten worden onder het matras op de hoogte van het zitvlak aangebracht. De matten hebben sensoren die op druk van het gewicht van iemand reageren. Als iemand opstaat, verandert de druk en stuurt de sensor een signaal naar een draadloze ontvanger. Soms kan een periode waarbinnen iemand uit bed blijft (niet terugkeert in bed) worden ingesteld. Het signaal wordt dan na die periode afgegeven.

  Belangrijk om te weten

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAlarmmat, bed met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 10-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: