Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Screen braille communicator

Heeft u een beperking in horen én zien (doofblind), kent u braille en wilt u één-op-één kunnen communiceren met een ziende persoon zonder gebruik te hoeven maken van gebarentaal of gesproken taal? De screen braille communicator maakt communicatie mogelijk, ook zonder computer, tablet of smartphone.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een communicator?

  Met de screen braille communicator kunt u als u doofblind bent, één-op-één een gesprek hebben met een ziend persoon.

  Hoe werkt een communicator?

  Een screen braille communicator bestaat uit een brailletoetsenbord, braille-cellen, een normaal (QWERTY-)toetsenbord en een klein scherm. Een doofblinde gebruiker typt een boodschap via het braille-toetsenbord en dit wordt zichtbaar via het scherm voor de ziende gebruiker. Deze kan vervolgens een bericht beantwoorden via het normale toetsenbord. Deze boodschap wordt voelbaar voor de doofblinde gebruiker via de braille-cellen.

  Belangrijk om te weten 

  • De communicator is klein, licht van gewicht en werkt op oplaadbare batterijen. 
  • U kunt het handzame apparaat gemakkelijk meenemen, echter is hij niet aan te sluiten op andere apparaten. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Wanneer u geen braille kan lezen of schrijven, biedt de Block letter communicator uitkomst. Deze werkt hetzelfde maar maakt gebruik van voelbare blokletters. Omdat de Block Letter communicator grote toetsen heeft, is deze ook geschikt voor ouderen met beperking in horen én zien. 
  • Brailleleesregel, deze kunt u aansluiten op de computer, tablet of smartphone. Deze is echter niet makkelijk mee te nemen. 

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactScreen braille communicator met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: