Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tabletvergruizer

Tabletvergruizers verpulveren pillen en tabletten om het innemen van pillen en tabletten te vergemakkelijken, bijvoorbeeld door het poeder te mengen door eten of drinken. Kleine vergruizers kunt u bij zich dragen. Tabletvergruizers heten ook wel pillenverpulveraars of crushers.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 27-07-2023

  Waarvoor dient een tabletvergruizer?

  Tabletvergruizers vermalen pillen en tabletten tot een poeder, zodat er geen problemen met het slikken van hele of halve pillen ontstaan.

  Hoe werkt een tabletvergruizer?

  De meeste vergruizers werken als een pepermolen. Er bestaan ook elektrische tabletvergruizers die het poeder in een los zakje verzamelen.

  Belangrijk om te weten

  • Bepaalde medicijnen hebben invloed op het lopen (meer risico op vallen) of op het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld met scootmobielen. 
  • Sommige tabletvergruizers hebben ook een pillensplijter in het deksel. 

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTabletvergruizer met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: