Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Oogdruppelaar

Heeft u moeite met het druppelen van uw ogen? Met een oogdruppelaar, druppelbril of oogdruppelhulp gaat het indruppelen van de ogen gemakkelijker en zorgvuldiger. Oogdruppelaars zijn afhankelijk van het soort druppelflesje dat u gebruikt.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een oogdruppelhulp?

  Met een oogdruppelhulp kunt u zorgvuldiger oogmedicatie toedienen. Ook als u niet zo goed ziet, weinig kracht heeft en niet zo'n vaste hand heeft.

  Hoe werkt een oogdruppelaar?

  Het knijpflesje of glazen flesje met oogdruppels klemt u in de houder. Vervolgens brengt u het flesje inclusief houder op de juiste wijze naar uw gezicht/oog om de ogen te druppelen. Of u plaats het flesje op de juiste wijze in de druppelbril, houdt uw oog open en knijpt in het flesje om de juiste hoeveelheid in het oog te brengen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende oogdruppelaars op de markt. De keuze is afhankelijk van het soort oogdruppelflesje en welk probleem u heeft bij het druppelen. Raadpleeg de oogarts, verpleegkundige of apotheek om de beste oogdruppelhulp voor uw situatie te kiezen.
  • Het goed schoonhouden van oogdruppelaars is belangrijk. Alle oogdruppel hulpmiddelen kunt u na gebruik reinigen met koud of lauw water en zeep/afwasmiddel. Vervolgens droogt u de oogdruppelaar met een schone doek. Niet uitkoken en niet in de vaatwasmachine reinigen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Druppelbril waar alle gangbare maten flesjes en pompjes in passen en stevig vastzitten. (video hierboven)

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactOogdruppelaar met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 17-09-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: