Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Pillensplijter

Pillensplijters en tabletsplijters maken het mogelijk om zonder krachtsinspanning pillen en tabletten te halveren of verder op te delen in de juiste en afgepaste grootte. Pillensplijters vormen één geheel met een opbergdoosje, zodat u pillen en splijter altijd bij de hand heeft.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een pillensplijter

  Pillensplijters breken pillen en tabletten op in de juiste grootte. Daardoor ontstaan niet porties met verschillende hoeveelheden werkzame stoffen. Pillen en tabletten vergruizen vaak bij het verkleinen, waardoor een beetje van de stoffen verloren gaat. Dat voorkomt u met een pillensplijter.

  Hoe werkt een pillensplijter?

  Pillensplijters hebben een vakje voor een voorraadje medicijnen, een vlak waarop één pil of tablet stevig vastligt en een verende deksel met mesje dat u over die ene pil of tablet drukt.

  Belangrijk om te weten

  • Bepaalde medicijnen hebben invloed op het lopen, bijvoorbeeld vallen, of op het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld met scootmobielen. 
  • Niet alle pillensplijters zijn geschikt voor alle pillen, informeer bij uw apotheek. 
  • Sommige pillensplijters hebben ook een tabletvergruizer.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPillensplijter met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: