Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Beeldbellen

Beeldbellen met een zorgverlener? Dit kan via een app op een tablet of andere computer. Voor iemand die gebruikt maakt van thuiszorg kan het handig zijn om beeldcontact te hebben met een zorgverlener of mantelzorger. U ziet dan de zorgverlener of mantelzorger en zij zien u tijdens het telefoneren.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 16-05-2024

  Waarvoor dient beeldbellen?

  Via beeldbellen heeft u contact met zorgverleners of mantelzorgers als alternatief voor een huisbezoek of contact via de telefoon. Door beeldcontact krijgt bijvoorbeeld een zorgverlener een betere indruk hoe het met u gaat zonder daarvoor direct langs te hoeven komen.

  Hoe werkt beeldbellen?

  Op een tablet of gewone computer kunt u een programma activeren waarmee u via een adreslijst kunt beeldbellen met een zorgverlener. Maar u kunt ook bellen met familie en kennissen. Ook is het mogelijk dat een zorgverlener u belt.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • U kunt een tablet huren van de thuiszorg met daarop het gewenste computerprogramma.
  • Als u een indicatie heeft voor thuiszorg, ontvangt de zorgorganisatie hiervoor vooralsnog een vergoeding. Het computerprogramma voor beeldbellen wordt dan gratis aangeboden. Zorgorganisaties gebruiken vaak andere dan de populaire beeldbelprogramma’s die wij noemen bij hoe werkt het.
  • U heeft een internetaansluiting nodig. Ook met een standaardabonnement is beeldbellen goed mogelijk.
  • Op het internet vindt u diverse instructies en filmpjes over beeldbellen via FaceTime, Skype en Zoom.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Er bestaan verschillende uitvoeringen van beeldbellen met de zorg: 

  • Een app (computerprogramma) voor op een tablet of smartphone. Een voorbeeld is Skype of FaceTime.
  • Een computerprogramma voor een ‘gewone’ computer. Dan moet uw computer wel voorzien zijn van een camera. Een voorbeeld is Skype.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBeeldbellen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: