Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

De 6 tips voor veilig douchen

Douchen wil iedereen graag zo lang mogelijk zelf doen. Voelt u zich onzeker onder de douche of bent u bang om te vallen? Er verschillende mogelijkheden om veilig te douchen zonder al te grote aanpassingen.

Inhoud

  Inhoud

  1. Eerst alles klaarzetten

  Maak er een goede gewoonte van om eerst te kijken of u alles bij de hand hebt. Er zijn handige douche rekjes die u aan de kraan kunt hangen of aan de douchewand kunt bevestigen. Zo hebt u alles bij de hand en hoeft u niet te bukken. Hang ook de handdoek binnen handbereik.

  2. Een veilige vloer

  Een stroeve vloer voorkomt dat u uitglijdt. Uitglijden door een gladde douche kan vervelende gevolgen hebben. Een simpele oplossing is een anti-slipbadmat maar er zijn ook diverse andere antislipmaterialen

  3. Stabiel staan

  Heb u soms even behoefte aan houvast dan kunt u denken aan het plaatsen van een douchesteun.  

  Er zijn diverse soorten: horizontaal en verticaal, met zuignap of vaste montage. Meer informatie over welke douchesteunen voor u geschikt zijn, vindt u na de keuzehulp op onze pagina: Welk hulpmiddel bij het douchen past bij mij?

  4. Zittend douchen

  Als u moeite hebt met staan, dan kunt u ook zittend douchen. Met een douchekruk, een douchestoel of een douchezitje aan de muur. Een douchestoel en douchezitje heeft als voordeel dat u een rugleuning hebt. Ook douchekrukken en douchestoelen zijn in veel soorten en maten te koop.

  5. Zittend douchen in bad

  Als u een bad heeft kunt u ook zittend douchen in de badkuip. Er zijn diverse hulpmiddelen die op de rand van het bad geplaatst kunnen worden om een zitje te maken op het bad bijvoorbeeld een badplank of een badstoel.   

  6. Handige hulpjes bij het wassen

  Komt u onder de douche  moeilijk bij uw rug, onderbenen of voeten? Een tenenwasser, badborstel of badspons met een lange gebogen steel lost dit voor u op.

  Meer informatie

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: