Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

VraagApp

Met welke rijst maak ik nasi? Welke bus komt er bij de flat van mijn oma? Wat moet ik met deze brief? Het zijn zomaar wat voorbeelden van dagelijkse vragen die in VraagApp gesteld worden.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de VraagApp?

  Voor veel mensen is de maatschappij ingewikkeld. In de gratis app op de telefoon kunt u vragen stellen over alledaagse zaken. Over het huishouden, openbaar vervoer of een ingewikkelde brief over regels & wetten. De VraagApp zorgt dat kleine vragen niet doorsudderen totdat het grote problemen zijn. Uit onderzoek blijkt dat vragenstellers zeer tevreden zijn met de antwoorden, en minder stress en meer zelfstandigheid ervaren. De VraagApp ontlast hiermee ook de (mantel)zorger.

  Hoe werkt de VraagApp?

  U typt of spreekt de vraag in via de app op uw telefoon, dit kan op elk moment van de dag of nacht. Uw vraag komt binnen bij vijf vrijwilligers tegelijk. De eerste vrijwilliger die tijd en verstand van zaken heeft, beantwoordt de vraag. 

  U kunt de app gratis downloaden via de App Store en Google Play Store.

  YouTube video thumbnail

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Meer informatie

  • VraagApp won diverse prijzen waaronder de Dutch Interactive Award (‘beste online community’), de Digi Omarmprijs (‘beste online initiatief om armoede te bestrijden’) en is verkozen tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. De Verenigde Naties nomineerden VraagApp voor de World Summit Awards (beste online initiatief voor inclusie en empowerment). 
  • VraagApp op het Vilans kennisplein Gehandicaptensector, informatie voor professionals.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactVraagApp met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: