Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Muntenhouder

Heeft u moeite met het zien, herkennen, tellen of pakken van munten? Er zijn verschillende soorten muntenhouders die u kunt gebruiken voor het ordenen en meenemen van muntgeld.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een muntenhouder?

  Een muntenhouder kan een handig hulpmiddel zijn als u snel wilt zien hoeveel munten u bij zich heeft. De munten zijn makkelijker te vinden, te pakken en op te bergen. De munten zijn naar waarde geordend en daardoor is een muntenhouder ook handig als u slecht ziet of blind bent.

  Hoe werkt een muntenhouder?

  Een muntenhouder is een kunststof bakje met ronde uitsparingen. De uitsparingen hebben de diameter van de verschillende munten. In de uitsparingen zit een klemmetje met veer. De munten worden in de bijhorende uitsparing gestopt. De klem met veer fixeert de munten in de houder. De munten worden gesorteerd bij elkaar gehouden. De muntenhouder heeft ook als voordeel dat u het pakketje kunt pakken en meteen ziet welke en hoeveel munten u bij zich heeft. Een muntenhouder is klein en daarom gemakkelijk mee te nemen.

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • Muntenhouders zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Zo zijn er setjes voor alleen 1 en 2 euromunten en setjes waar alle soorten munten in passen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMuntenhouder met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 29-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: