Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Bed, Huntington

Heeft u of uw naaste de ziekte van Huntington? Een speciaal gepolsterd bed voorkomt huidletsel en biedt een prikkelarme omgeving tijdens het slapen.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een Huntington bed?

  Een 'gewoon' bed is vaak niet meer geschikt als de ziekte van Huntington in een gevorderd stadium is. Door de bewegingen kan men zich bezeren aan de harde kanten van het bed. Ook kan angst om uit bed te vallen aanwezig zijn.

  Hoe werkt een Huntington bed?

  Er zijn verschillende mogelijkheden om een bed geschikt te maken voor Huntington-patiënten. Waarbij het belangrijk is om goed te kijken welk bed of oplossing het meest geschikt is voor de cliënt.

  Belangrijk om te weten

  • Bij het vinden van de juiste oplossing heeft u advies nodig van een specialist op het gebied van Huntington, bijvoorbeeld een ergotherapeut. De eigenschappen van het bed of oplossing is leidend in de keuze. Als een bed is gekozen, moeten ook alle accessoires: matras, bedhekken, en polstering bij elkaar horen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Bepolsteringen van een bestaand bed.
  • Een bed-tent plaatsen voor een gevoel van veiligheid bij onrust (Poseybed).
  • Een venster-bed.
  • Een extra breed bed.

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBed, Huntington met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: