Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Armsteun

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een armsteun?

  Armsteunen of armleuningen ondersteunen uw armen en handen als u zit en bieden comfort. Armsteunen bieden extra steun en veiligheid bij het overeind komen en gaan zitten. Armsteunen worden ook gebruikt om werk te verlichten of mogelijk te maken, bijvoorbeeld speciale armsteunen om te typen. Of u plaatst ze in uw auto of scootmobiel om comfortabeler en veiliger te rijden.

  Hoe werkt een armsteun?

  Armsteunen bevestigt u op de juiste hoogte, zodat u optimaal extra steun krijgt.  

  Belangrijk om te weten

  • Veel armsteunen of armleuningen zijn merk of zelfs typegebonden.
  • Onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen: www.regelhulp.nl.
  • Onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid: Thuisarts.nl.
  • Per Saldo is een belangenvereniging van en voor mensen die hun zorg en begeleiding zelf willen regelen met een persoonsgebonden budget (pgb):

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Er bestaan ook armsteunen voor rolstoelen en voor mensen met eenzijdige verlamming.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactArmsteun met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 11-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: