Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Schootkussen, verzwaard

U gebruikt een verzwaard schootkussen bij motorische en/of psychische onrust. De druk van het kussen helpt om uw lichaam en/of benen te ontspannen. Voor het hele lichaam kunt u ook een verzwaarde deken gebruiken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een verzwaard schootkussen?

  Een verzwaard schootkussen gebruikt u als er sprake is van motorische en/of psychische onrust, bijvoorbeeld bij ADHD, spasmen, gedragsproblemen of dementie. Door het gewicht van het kussen komen willekeurige bewegingen tot rust.

  Hoe werkt een verzwaard schootkussen?

  Een verzwaard schootkussen zorgt voor extra druk op het lichaam. De extra druk (tegendruk) zorgt voor een veilig gevoel en stabiliteit. Daardoor ontspannen de benen en ook de rest van uw lichaam. Het kussen is bedoeld voor gebruik bij het zitten.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Schootkussen met openingen voor de handen om in te kneden of te friemelen.
  • Verzwaard friemelkussen met diervormen, voelmateriaal en trilling. Speciaal voor kinderen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSchootkussen, verzwaard met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 29-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: