Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Schaar, persoonlijke verzorging

Heeft u moeite met het zelfstandig knippen van bijvoorbeeld uw nagels? Er zijn speciale nagelschaartjes.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient de speciale nagelschaar?

  Speciale nagelscharen maken zelf knippen mogelijk als u uw handen of vingers niet of moeilijk kunt gebruiken of weinig kracht in uw handen heeft.

  Hoe werkt de speciale nagelschaar?

  De nagelscharen zijn verlengd en eenvoudiger vast te houden. Er zijn ook nagelknippers die zijn bevestigd op een blok. U heeft meer controle bij het knippen en / of u hoeft minder kracht te zetten.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Nagelschaar met verlengd handvat. Deze schaar heeft extra grote handgrepen en een gebogen / breed snijvlak. Door het verlengde handvat van de nagelschaar maken uw middelvinger, ringvinger en pink de feitelijke knipbeweging. De wijsvinger plaatst u buiten de vergrote opening als begeleiding, de duim plaatst u in de andere kleinere opening.
  • De nagelschaar zit vast op een plastic blokje met anti-slipvoetjes. Door het grote drukvlak werkt de nagelschaar als een hefboom. De roestvrij stalen knipper heeft een gebogen rand. Door met de hand op de vergrote hendel te drukken, kost het minder kracht om de nagels te knippen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSchaar, persoonlijke verzorging met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-12-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: