Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tandpasta dispenser

Wanneer u (zeer) slecht ziet zijn sommige dagelijkse handelingen als het doseren van tandpasta lastig. Een tandpasta dispenser of tandpasta houder kunnen hierbij helpen. Alternatief zijn tandpasta tabletten, één tablet is één dosering.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een tandpasta dispenser?

  De dispenser geeft een afgemeten hoeveelheid tandpasta om de tanden mee te poetsen. Een dispenser of tabletjes zijn ook geschikt als u maar één hand of arm kunt gebruiken.

  Hoe werkt een tandpasta dispenser?

  De tandpasta dispenser is een apparaat wat u aan de muur hangt. U plaatst de tube zonder dop boven in de dispenser. U duwt de tandenborstel in het mechanisme en de juiste dosis tandpasta komt op de borstel.

  Belangrijk om te weten 

  • Bij een dispenser let u op u de hoeveelheid tandpasta kan afstemmen op de grootte van de uw borstel. 
  • Er zijn producten geschikt voor kinderen en voor volwassenen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Tandpasta tabletten. U kauwt het tablet fijn en poetst uw tanden daarna met een tandenborstel. De tabletten zijn te krijgen in (navul)zakjes, waarmee u een potje of flesje kunt vullen. Dit is beter voor het milieu, er wordt geen plastic gebruikt. Er is ook tandpasta in glazen potjes of als poeder te koop. 
  • U kunt de tandpasta vanuit een gewone tube direct in de mond doen als u maar één hand kunt gebruiken.
  •  Kokerverpakking of tandpastapompje, deze staat los op de wastafel. Het indrukken levert een bepaalde hoeveelheid. Wel moet u hierbij de borstel en tandpasta pompje goed kunnen zien, u heeft ook twee handen nodig.  

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTandpasta dispenser met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-09-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: