Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Tandenborstel

Heeft u moeite met het poetsen van uw gebit? Er bestaan verschillende tandenborstels die zijn aangepast zodat u meer grip heeft op de tandenborstel. Maar ook een gewone elektrische tandenborstel kost u minder energie en kracht.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 26-02-2024

  Waarvoor dient een tandenborstel?

  Een tandenborstel met een verdikt handvat of bijvoorbeeld een lus voor om de handpalm helpt als u uw hand niet goed kunt gebruiken. Met een tandenborstel op een zuignap maakt u een kunstgebit schoon.

  Hoe werkt een tandenborstel?

  Een tandenborstel met verdikt handvat of een lus geeft meer houvast tijdens het tandenpoetsen. Een tandenborstel op zuignap is een dubbelzijdige borstel met zuignappen aan de onderkant. U zet de zuignap vast op de (was)tafel en beweegt uw gebit langs de borstel. Dit kunt u met één hand doen. Een elektrische tandenborstel neemt de poetsende beweging over. Hierdoor hoeft u minder kracht te zetten.

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • U kunt ook een greepverdikker of handvatverdikker op uw huidige tandenborstel bevestigen. Of gebruik isolatiemateriaal van de bouwmarkt en knip deze op maat. 
  • Er zijn ook kauwtandenborstels op de markt. 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  • Op de Hulpmiddelenwijzer: hulpmiddelen en handig om te doen bij het tandenpoetsen
  • Uitleg in makkelijke taal. Op Kunstgebit.steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier uit hoe u een kunstgebit schoonmaakt en bewaart. En heeft u voor het eerst een kunstgebit? Dan heeft Steffie tips waar u op kunt letten. De uitleg is gemaakt met hulp van ervaringsdeskundigen met een beperking.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactTandenborstel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: