Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Dentaswab

Heeft u geen kracht meer om uw tanden te poetsen en blijven er etensresten achter in uw mond? Met een dentaswab kunt u uw mond reinigen en verfrissen. Een dentaswab is een plastic of polyester stokje met daarop een zacht sponsje.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 30-08-2023

  Waarvoor dient een dentaswab?

  Met een dentaswab kunt u de mond (tandvlees, wangzakken en gehemelte) schoonmaken als poetsen met een tandenborstel niet meer lukt. U voorkomt hiermee onfrisse mondgeur.  

  Hoe werkt een dentaswab?

  U kunt het sponsje nat maken in bijvoorbeeld water. U maakt het tandvlees, de wangzakken en het gehemelte schoon met de dentaswab en verwijdert zo grote etensresten. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Er zijn dentaswabs met plastic en met polyester stokjes. Polyester stokjes zijn iets steviger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

  Alternatieven

  • U kunt de mondholte ook schoonmaken met een zacht vochtig gaas om de wijsvinger.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDentaswab met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: