Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Nagelknipper

Als het lastig is om zelf uw nagels te knippen, helpt een aangepaste of elektrische (vinger)nagelknipper bij uw persoonlijke verzorging. Ook als u maar één hand kunt gebruiken of last van trillen (tremor) heeft.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een nagelknipper?

  Een nagelknipper met hefboom staat op een verzwaarde voet voor de stabiliteit. Door de hefboom kost knippen minder kracht. Een elektrische nagelknipper knipt en vijlt de nagels.

  Hoe werkt een nagelknipper?

  U legt uw nagel onder de knipper en duwt met uw andere hand op de (vergrote) hendel. Dankzij de gebogen knipranden wordt de nagel halfrond afgeknipt. Als u uw nagel in de elektrische knipper steekt, knipt het apparaat op batterijen de nagels (gebogen) af.

  Belangrijk om te weten

  • Vijlt u liever? Er is een vijlhouder beschikbaar, die in de hele hand ligt. Daarvoor gebruikt u gewone vijlen. Een vijlapparaat op batterijen: u plaatst uw nagels in de groeven zodat ze op de vijlschijf komen. De nagellengte is afhankelijk van de groef die u kiest.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Knipper met vergrote hefboom, met of zonder uitklapbare vijl.
  • Een speciale knipper die de nagels van de knippende hand knipt.
  • Elektrische nagelknipper voor baby's.
  • Elektrische voetnagelknipper, met mogelijkheid om eelt te verwijderen.
  • Verlengde teennagelschaar als u niet goed kunt bukken.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactNagelknipper met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-12-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: