Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Medicijnkluis

In een medicijnkluis bergt u thuis medicijnen zoals pillen, tabletten, ampullen veilig op. Er bestaan modellen voor op tafel of aan de wand en draagbare voor op reis bijvoorbeeld.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een medicijnkluis?

  Medicijnkluizen voor thuis zorgen ervoor dat alleen bevoegden toegang hebben tot de medicijnen en apparaten.

  Hoe werkt een medicijnkluis?

  Medicijnkluizen kunnen met een sleutel of code worden open gemaakt en afgesloten.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan ook afhaalkluizen waaruit u met een code medicijnen kunt ophalen, bijvoorbeeld bij een apotheek buiten openingstijden.
  • Bepaalde medicijnen hebben invloed op het lopen (meer risico op vallen) of op het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld met scootmobielen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactMedicijnkluis met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: