Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Anti-sliphandschoen

Heeft u moeite met het aan- en uittrekken van uw (steun)kousen? Er zijn handschoenen met antislip die het aan- en uittrekken makkelijker maken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een anti-sliphandschoen?

  Anti-sliphandschoenen helpen u bij het aan- en uittrekken van steunkousen als u onvoldoende grip heeft op de kous. Bijvoorbeeld bij pijnklachten in de handen. Dit gripverhogende hulpmiddel kan ook overbelasting van handen, schouder en rug voorkomen als u langdurig kousen moet gebruiken. Handschoenen voorkomen ook beschadigingen aan de kous. De handschoenen zijn voor zowel zelfstandig gebruik als voor een zorgverlener handig en kunnen ook gebruikt worden in combinatie met glijzakken (weerstandverlagend hulpmiddel bij steunkousen) of met ander hulpmiddelen bij het gebruik van steunkousen. 

  Hoe werkt een anti-sliphandschoen?

  De handschoenen zijn aan de binnenzijde (handpalm) voorzien van antislip. Hierdoor heeft u meer grip op de kous bij het aan- en uittrekken. De handschoenen gebruikt u in combinatie met een aan- of uittrekhulpmiddel om de kous omhoog te 'wrijven' en om plooitjes te glad te strijken. 

  YouTube video thumbnail

  Belangrijk om te weten

  • De grove handelingen van het aantrekken van steunkousen of therapeutische elastische kousen zijn goed te doen met de handschoenen aan. Fijn motorische handelingen, zoals het omslaan van de boord, zijn lastiger. U kunt dan beter de handschoenen eerst uittrekken.
  • Pas nooit handhygiëne toe op gehandschoende handen, ook niet als alternatief voor het verwisselen van handschoenen. Bron: WIP richtlijn.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Anti-sliphandschoenen lijken op huishoudhandschoenen, maar met extra antislip aan de zijde van de handpalm.
  • Stoffen handschoenen met antislip nopjes aan de zijde van de handpalm.

  Alternatieven

  • Een anti-slipmatje. Door de voet met kous over het matje of de vloer te wrijven, kunt u de kous zelf om de voet wrijven. Bij het uittrekken kunt u de kous over de hiel wrijven. U hoeft dan niet te bukken of de handen te gebruiken.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAnti-sliphandschoen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 05-06-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: