Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Anti-sliphandschoen

Heeft u moeite met het aan- en uittrekken van uw (steun)kousen? Er zijn handschoenen met antislip die het aan- en uittrekken makkelijker maken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een anti-sliphandschoen?

  Anti-sliphandschoenen zijn handig als u bij het aan- en uittrekken van steunkousen onvoldoende grip heeft op de kous. De handschoenen zijn voor zowel zelfstandig gebruik als voor een zorgverlener handig.

  Hoe werkt een anti-sliphandschoen?

  De handschoenen zijn aan de binnenzijde (handpalm) voorzien van antislip. Hierdoor heeft u meer grip op de kous bij het aan- en uittrekken. De handschoenen gebruikt u in combinatie met een aan- of uittrekhulpmiddel om de kous omhoog te 'wrijven' en om plooitjes te glad te strijken. 

  Belangrijk om te weten

  • Het gebruik van een weerstandverlagende kousaantrekker of -uittrekker in combinatie met handschoenen met antislip is beter voor de levensduur van de kous(en). De kous beschadigt ook minder snel.
  • Pas nooit handhygiëne toe op gehandschoende handen, ook niet als alternatief voor het verwisselen van handschoenen. Bron: WIP richtlijn.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Anti-sliphandschoenen lijken op huishoudhandschoenen, maar met extra antislip aan de zijde van de handpalm.
  • Stoffen handschoenen met anti-slipnopjes aan de zijde van de handpalm.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • Op de Hulpmiddelenwijzer: tips bij het steunkousen aantrekken.
  • Ervaringsverhaal: 84-jarige doet zelf de steunkousen. Gineke Janzen ter Beek (84) uit Oosterhout schrijft in de Volkskrant dat door artrose haar mijn beide schouders versleten zijn. Gevolg: veel pijn en weinig kracht in armen en handen. “Maar ik kan wel goed vooroverbuigen. Mijn steunkousen aan- en uittrekken duurt ’s morgens en ’s avonds 3 à 4 minuten en doe ik zelf. Het geheim? Een paar goedkope rubberen huishoudhandschoenen.”

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAnti-sliphandschoen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 27-07-2023 

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: