Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Antislipmatje, steunkous

Schiet uw voet weleens weg bij het aantrekken van uw kousen? Met een antislipmatje hoeft u minder kracht te zetten, de mat biedt weerstand bij het aan- en uittrekken van steunkousen, therapeutische elastische kousen (TEK), compressiekousen en gewone sokken. U kunt door te schuiven over het matje, uw teen en hielstuk zonder te bukken op hun plaats krijgen. Dit gripverhogende hulpmiddel kunt u ook inzetten als extra ondersteuning bij de andere hulpmiddelen voor het aantrekken van steunkousen. U kunt het matje ook gebruiken om uitglijden te voorkomen in bijvoorbeeld de badkamer.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een antislipmatje voor de steunkous?

  Een antislipmatje voor steun-, compressiekousen of therapeutische elastische kousen (TEK) dient om het aan- en uittrekken van de kousen te vergemakkelijken. De mat heeft een stroeve bovenkant die ervoor zorgt dat de voet en de kous niet wegglijdt tijdens het aantrekken. Dit is vooral handig voor mensen met beperkte kracht in de handen of armen.

  Hoe werkt een antislipmatje voor de steunkous?

  Plaats de antislipmat op een gladde, harde ondergrond en zorg dat de mat schoon en droog is. Trek de steunkous of TEK over de voet en houdt uw hiel op het matje. Trek de kous volgens voorschrift over het been. U schuift uw voet heen en weer op de antislipmat tot de kous goed om uw voet en hiel zit. U hoeft hiervoor niet meer te bukken. Bij het uittrekken van de kousen kunt u gebruik van het matje om de kous af te stropen. De antislipmat biedt bescherming tegen beschadiging van de kous, het is gemaakt van zacht materiaal dat de kous niet zal scheuren of trekken. 

  Antislipmatje, steunkous

  Belangrijk om te weten

  • Let op of de mat eenvoudig te reinigen is. Sommige matjes kunnen bijvoorbeeld in de vaatwasser.
  • U kunt uit diverse (duurzame) materialen kiezen, bijvoorbeeld siliconen of natuur rubber.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactAntislipmatje, steunkous met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-04-2024 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: