Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Steun voor wondverzorging

Moeite met het lang omhoog houden van uw arm of been? Een steun voor wondverzorging ondersteunt uw arm of been tijdens de wondverzorging of het zwachtelen. U kunt de steun ook gebruiken voor het aantrekken van steunkousen.

Inhoud

    Inhoud

    Waarvoor dient een wondverzorgingskrukje?

    Verzorging is minder zwaar omdat u een arm of been laat rusten op een steun. De steun kunt u ook gebruiken voor verzorging op een bed, bijvoorbeeld voor het aantrekken van steunkousen.

    Hoe werkt een wondverzorgingskrukje?

    De steun of krukje is licht, inklapbaar en gemaakt van kunststof of metaal. Daartussen zit een lap stof of sling. Als het been of de arm op de steun ligt, is wondverzorging, zwachtelen of steunkousen aantrekken minder inspannend.

    YouTube video thumbnail

    Belangrijk om te weten

    • Het krukje op de afbeelding is een campingkrukje (Walkstool). Er zijn diverse hoogtes en te koop via speciaalzaak of internet. 
    • Ook de beensteun voor een pedicure is geschikt voor wondverzorging. Gebruik wordt afgeraden bij onrustige cliënten, bij spasmes, of als bepaalde houdingen pijn doen. 

    Productoverzicht

    Uitvoeringen

    Voorbeelden van arm- en beensteunen: 

    • Steunen met wegwerp slings en steriliseerbaar. Hierdoor kunt u de steun voor meerdere mensen gebruiken of herbesmetting bij iemand voorkomen. 
    • U kunt ook een (opvouwbare) pedicure beensteun of klein vissers- of kampeerkrukje gebruiken.

    Wordt het vergoed?

    U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

    Hoe te verkrijgen?

    Zelf aanschaffen

    Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

    Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

    Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

    Meer informatie

    Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSteun voor wondverzorging met ons opnemen.

    Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

    • Laatst herzien op: 13-07-2023 

    Gerelateerde hulpmiddelen

    Gerelateerde 'Handig om te doen's

    Deel deze pagina via: