Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Toiletzitting, extra breed

Standaard toiletzittingen of wc-brillen zijn voor sommige mensen te klein. Extra brede toiletzittingen bieden meer zitoppervlak, zitcomfort en stabiliteit. Voor een gevoelige huid of bij langdurig zitten (doorliggen), zijn er ook toiletzittingen van schuim met een brede voorzijde.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 14-09-2023

  Waarvoor dient een extra brede toiletzitting?

  Een extra brede toiletzitting is handig als u door uw lichaamsgrootte of gewicht niet goed op een standaard toiletzitting of wc-bril kunt zitten.
  Sommige extra brede toiletbrillen zijn ergonomisch vormgegeven: u zit dan comfortabeler en stabieler.

  Hoe werkt een extra brede toiletzitting?

  De meeste extra brede toiletzittingen passen op een regulier toilet en zijn eenvoudig te monteren. De breedte is 48 centimeter in plaats van 36 centimeter. De zithoogte is gemiddeld 5 centimeter hoger dan een gewone toiletzitting.

  Belangrijk om te weten

  • Let op! Sommige toiletbrillen zijn modelgebonden. Ze passen alleen op één merk of soort toilet. 
  • Toiletzittingen in een andere kleur, bijvoorbeeld zwart of rood, zijn beter zichtbaar. Daardoor is het makkelijker om goed op de WC te gaan zitten. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactToiletzitting, extra breed met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: