Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Apps bij incontinentie

Met apps voor incontinentie registreert u onder andere hoeveel vocht u dagelijks binnen krijgt en hoeveel vocht u in de vorm van urine weer kwijtraakt. De papieren versie heet plaslijst, mictielijst of plasdagboek. Alle apps ondersteunen de aanpak van plas- en blaasproblemen.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 03-08-2023

  Waarvoor dienen apps bij incontinentie?

  Apps bij incontinentie gebruikt u om onder andere de dagelijkse inname en uitscheiding van vocht vast te leggen als u plas- en blaasproblemen heeft. Ook zaken als pijn en aandrang kunt u vastleggen.

  Hoe werken apps bij incontinentie?

  U schakelt de app in als u moet urineren. U vult de antwoorden in op de vragen van de app. U kunt alle antwoorden laten uitlezen.

  Belangrijk om te weten

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Er bestaan veel verschillende apps, soms speciaal gericht op bepaalde aandoeningen, bijvoorbeeld continentie bij MS. Andere apps herinneren mensen er aan om naar het toilet te gaan. Weer andere motiveren om bekkenbodemspieroefeningen te doen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApps bij incontinentie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: