Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Urinoir

Aan de muur bevestigde bak om in te plassen. Tegenwoordig noemen we draagbare urinalen voor mannen en vrouwen, bijvoorbeeld voor onderweg, ook urinoirs. Voor vrouwen is er nog de mogelijkheid om via een plastuit te urineren. Er zijn herbruikbare exemplaren maar ook die u na gebruik weggooit.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een urinoir?

  Urinoirs maken plassen mogelijk zonder te hoeven zitten op een toilet of staande te plassen in een toilet. Dit is ook hygiënischer.

  Hoe werkt een urinoir?

  Voor mannen: staande plassen; voor vrouwen in 'skihouding'.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Kinderurinoirs. Vaak gebruikt om jongetjes te leren (staande te)  plassen. Sommige urinoirs kunnen met zuignappen worden vastgezet. 
  • Vrouwenurinoirs. Speciaal vormgegeven urinoirs aan de muur om vrouwen in halfstaande houding te laten plassen.
  • Mannenurinoirs. Urinoirs aan de muur om mannen staande te laten plassen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Op wandel.nl, zij testen de vrouwen plastuit.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactUrinoir met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 19-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: