Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Draagbaar bidet

Heeft u moeite met afvegen door minder kracht of een gevoelige huid? Voor thuis en onderweg is het draagbare bidet een manier om met water uw intieme delen schoon te maken. Het draagbare bidet heet ook: reisbidet (travel bidet) mobiel bidet of bidet fles.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een draagbaar bidet?

  Het draagbaar bidet zorgt dat zonder veel krachtinspanning uw intieme delen, vagina en anus, schoon kunt spuiten met water. Ook na een operatie of een bevalling kan het bidet bijdragen aan een sneller herstel. U hoeft zich minder in te spannen en u blijft hygiënisch schoon. Het bidet is ook geschikt als u maar één hand of arm kunt gebruiken. Kampeerders kunnen zich in de natuur ontlasten zonder papier(afval) achter te laten. 

  Hoe werkt een draagbaar bidet?

  Er zijn twee systemen: kant en klare plastic flessen met staaf en spuitstuk of een spuitstuk wat op iedere petfles past. U knijpt de fles met de hand in waardoor het water uw intieme delen schoonmaakt. Er is ook een elektrische variant met batterijen. U kunt de kracht (hard/zacht) van de straal met een knop regelen.

  Belangrijk om te weten

  • Voor een beter resultaat kunt u voor het poepen uw anus al vochtig maken. Dit zorgt ervoor dat het reisbidet effectiever werkt.
  • Sommige reisbidets hebben een wasbare transporttas, u kunt voor vertrek de fles al met water vullen.
  • Heeft u een beperkte handfunctie? Uw ergotherapeut of revalidatietechnicus kan een draagbaar bidet aanpassen om het gebruik te vergemakkelijken.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactDraagbaar bidet met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 30-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: