Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Zwemkleding bij ontlastingsincontinentie

Zwemkleding bij ontlastingsincontinentie is speciaal ontworpen en vormgegeven badkleding van neopreen. Het materiaal maakt het mogelijk om te zwemmen of hydrotherapie te krijgen, zonder het water te vervuilen met ontlasting.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient incontinentie-zwemkleding?

  Zwemkleding bij ontlastingsincontinentie zorgt dat de ontlasting niet in het water terecht komt. Hiermee voldoet u aan de hygiënevoorschriften van bijvoorbeeld een zwembad.

  Hoe werkt incontinentie-zwemkleding?

  De zwemkleding sluit volledig aan op de benen en de taille, waardoor lekkage niet mogelijk is. De badkleding is eenvoudig aan te trekken of past onder ruim vallende gewone badkleding.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Zwemkleding bij ontlastingsincontinentie bestaat in verschillende modellen en maten: man, vrouw en kind. 

  Alternatieven

  • Er is ook een anaaltampon, deze sluit de anus geheel af. Na het zwemmen kunt u hem verwijderen of vervangen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactZwemkleding bij ontlastingsincontinentie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 14-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: