Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wegwerp urinaal

Wegwerp urinalen, plastuiten of plaszakken zijn losse containers waarin u urine opvangt. Deze urinalen hebben een mannen- en vrouwenuitvoering.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een wegwerp urinaal?

  U kunt wegwerp urinalen gebruiken wanneer u niet of moeilijk bij een wc komt, bijvoorbeeld als u bedlegerig bent, als u onderweg of op reis bent of 's nachts er vaak uit moet.

  Hoe werkt een wegwerp urinaal?

  Wegwerp urinalen hebben een opening en vormgeving die geschikt zijn voor gebruik door mannen of door vrouwen. In de zak zitten korrels die de urine omzetten in een geurloze gel. Na gebruik gooit u het urinaal met inhoud weg.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan biologisch afbreekbare wegwerp urinalen. 
  • Sommige wegwerp urinalen gebruikt u één of enkele malen.

  Productoverzicht

  • Vrouwenmodel.
  • Mannenmodel.

  Alternatieven 

  • Gewone urinalen die u kunt schoonhouden en steeds opnieuw gebruiken. 
  • Ligt u in bed maar kunt u zichzelf nog wel verplaatsen, dan kunt u een toiletstoel naast uw bed zetten.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWegwerp urinaal met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 15-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: