Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Body's voor incontinentie

Body's of rompers voor incontinentie sluiten over het bovenlichaam, waardoor incontinentiemateriaal als inlegverbanden - zelfs bij bukken - niet zichtbaar wordt. Ook zwaarder incontinentiemateriaal blijft op zijn plaats.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-07-2023

  Hoe werkt een body voor incontinentie?

  Body's of rompers zijn van rekbaar materiaal en worden over het hoofd aangedaan en dan bij het kruis vastgemaakt, meestal door drukknopen. In het achterdeel is extra ruimte uitgespaard, zodat het incontinentiemateriaal volledig bedekt is.

  Belangrijk om te weten

  • Het wassen kan (rekbare) body's doen krimpen.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  Er bestaan verschillende maten, met of zonder mouw.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBody's voor incontinentie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: