Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wastafelbeugel

Met een wastafelbeugel heeft u extra steun bij het staand wassen. Door muurbevestiging leunt, steunt en trekt u zichzelf vanuit de (rol)stoel veilig op tot u staat.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een wastafelbeugel?

  Een wastafelbeugel zorgt voor extra steun tijdens het staan aan de wastafel. Door bevestiging van de beugel aan de muur is het optrekken vanuit een (rol)stoel makkelijker en veiliger.

  YouTube video thumbnail

  Hoe werkt een wastafelbeugel?

  U monteert de beugel rondom de wastafel en bevestigt de uiteinden aan de muur. De beugel is gemaakt van roestvrij staal of staal met een coating en verkrijgbaar in diverse kleuren.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Wastafelbeugel met handdoekrek. 
  • Met twee of vier bevestigingspunten aan de muur. 
  • Verschillende maten voor verschillende wasbakken.

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWastafelbeugel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: