Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Slede voor autostoelen

Kunt u niet goed bij de pedalen komen of heeft u juist te weinig beenruimte? Met een aanpassing van de slede (railsysteem) waarop uw autostoel vast zit, kunt u de beenruimte kleiner of groter maken.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-08-2023

  Waarvoor dient een slede-aanpassing?

  Met een ingekorte slede schuift de autostoel extra ver naar voren, speciaal voor kleine mensen of mensen met korte benen. Voor lange mensen wordt de slede verlengd. De slede kan dan verder naar achteren. Ook ondersteunt de autostoel de bovenbenen beter.

  Hoe werkt een slede-aanpassing?

  Een slede of stoelrails is een systeem waarop de stoel is bevestigd. Met een hendel schuift de autostoel over de rails. Hiermee bepaalt u de beenruimte. Door een slede aan te passen kunt u autorijden "op maat".

  Belangrijk om te weten

  • Met een ingekorte slede is de beenruimte tot de pedalen te verkleinen.
  • Bij een verlengde slede creëert u meer beenruimte.
  • Er zijn mogelijkheden om uw huidige slede of stoelrails ook in zijn geheel naar voren of achteren te verplaatsen. 

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  • U kunt een ergotherapeut inschakelen voor advies. Deze wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 
  • U vindt autoaanpasbedrijven op de website van Auto Aanpassers Nederland
  • Ben ik nog geschikt om auto te rijden? op de website van de Overheid. 
  • Regelhulp.nl (Overheid) over aangepaste auto/rolstoelbus. Autoaanpassingen worden vaak niet vergoed. Is de autoaanpassing voor werk of opleiding? Dan kunt u bij het UWV vragen naar de mogelijkheden en voorwaarden.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSlede voor autostoelen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: