Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Rugkussen voor rolstoel

De rugkussens zijn meestal naar de rug gevormd (anatomisch), waardoor ze de onderrug goed ondersteunen. Sommige rugkussens kunt u vastzetten, bijvoorbeeld met klittenband, zodat ze precies op de plek blijven zitten waar steun nodig is. Er bestaan ook kussens die speciaal in de holte van de rug passen (lumbaalkussens), om langer en comfortabeler te zitten.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een rugkussen voor rolstoel?

  Losse rugkussens voor in de rolstoel bieden ondersteuning en comfort bij het zitten en rijden in een rolstoel. Het kussen ondersteunt u bij uw activiteiten.

  Hoe werkt een rugkussen voor rolstoel?

  De losse lumbaalkussens en kleine rugkussentjes plaatst u op de hoogte van de onderrug. De grote rugkussens zet u vast tegen de rugleuning of op het frame van de rolstoel.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan (afwasbare) hoezen voor rugkussens. 
  • Losse rugkussens voor rolstoelen kunt u ook in een stoel of autostoel gebruiken. 
  • Er bestaan ook rugkussens van heel zacht afwasbaar materiaal. 
  • Een groot rugkussen vervangt niet de rugleuning. 

  Productoverzicht

  Alternatieven

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactRugkussen voor rolstoel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 26-07-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: