Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Parapluhouder voor rollator

Heeft u moeite een paraplu vast te houden tijdens het lopen met de rollator? Een parapluhouder klemt u op uw rollator of rolstoel. Uw paraplu bevindt zich op de juiste hoogte en beschermt u tegen regen en zon.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een parapluhouder?

  Een parapluhouder voor een rollator maakt het mogelijk als rollatorgebruiker droog te blijven zonder een paraplu in de hand te houden.

  Hoe werkt een parapluhouder?

  De parapluhouder klemt u met een bevestigingssysteem op uw rollator. De bijgeleverde paraplu schuift u in de houder en u stelt hem op de juiste hoogte en in de juiste hoek in. U kunt nu met beide handen uw rollator vasthouden en toch droog blijven.

  Belangrijk om te weten

  • De paraplu kunt u zowel links als rechts bevestigen.
  • U plaatst de klem éénmalig op de rollator. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Universele parapluhouders, inclusief bevestigingssysteem en paraplu.
  • Speciaal ontwikkelde paraplu en parapluhouders voor specifieke (merken) rollators.
  • Paraplu met beschermhoes.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactParapluhouder voor rollator met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 13-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Deel deze pagina via: