Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Complete incontinentiesystemen

Complete incontinentiesystemen hebben een vochtwerende buitenkant, zodat een aparte vochtdichte beschermbroek niet nodig is. Ze zijn comfortabel en wasbaar (herbruikbaar). Complete incontinentiesystemen heten ook wel alles-in-één luierbroeken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een compleet incontinentiesysteem?

  Complete incontinentiesystemen zijn gemakkelijk in het gebruik en heel comfortabel. Ze worden soms gebruikt omdat mensen allergisch zijn voor materialen in wegwerp incontinentiemateriaal. Er bestaan verschillende soorten sluitingen: klittenband en knopen. Soms is er geen sluiting nodig.

  Hoe werkt een compleet incontinentiesysteem?

  Het incontinentiesysteem wordt als een luier stevig omgedaan. De urine wordt aan de binnenkant opgenomen in meerdere lagen. Na gebruik gaat het systeem in de was.

  Belangrijk om te weten

  • Het systeem is veel dikker dan wegwerp incontinentiemateriaal met een vergelijkbare opnamecapaciteit.
  • Wassen volgens voorschrift tast de opnamecapaciteit niet aan.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  Wordt het vergoed?

  Incontinentiezorg is opgenomen in het basispakket van de Zorgverzekeringswet (Zvw). In die wet is vastgelegd dat onder voorwaarden absorberende en afvoerende hulpmiddelen worden vergoed. De kosten van wasbaar incontinentiemateriaal en incontinentiekleding krijgt u meestal niet terug. Bovendien vergoeden zorgverzekeraars meestal geen producten voor huidverzorging. 

  Zorgverzekeraars vergoeden alleen behandelingen en hulpmiddelen die door een gecontracteerde zorgverlener zijn voorgeschreven. Daarbij wordt eerst het eigen risico in rekening gebracht.

  Het hangt af van de polis van uw zorgverzekeraar wat en hoeveel u vergoed krijgt. U krijgt hulpmiddelen van gecontracteerde leveranciers volledig vergoed. U kunt dat lezen in de polisvoorwaarden van de eigen verzekering. Als u er niet uitkomt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactComplete incontinentiesystemen met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 03-08-2023 

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: