Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

App bij voedselallergie

Met een voedselallergie-app kunt u nagaan of voedsel allergenen bevatten. De meeste apps geven ook informatie voor mensen met een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen (intoleranties).

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een voedselallergie-app?

  Apps voor voedselallergieën gebruikt u om bij het boodschappen doen en tijdens het uit eten gaan te voorkomen dat u voedsel krijgt of koopt dat een allergische reactie geeft.

  Hoe werkt een voedselallergie-app?

  De werking verschilt per app. De apps geven bijna altijd aan wat u wel mag eten bij een bepaalde voedselallergie en wat juist niet. Andere apps informeren u bijvoorbeeld over welke stoffen of allergenen in uw product of gerecht zitten. Vaak bevatten de apps ook extra functies, zoals een weekmenu met boodschappenlijst, alfabetische lijsten met ingrediënten en lijsten met geschikte supermarkten wanneer u in het buitenland verblijft.

  Belangrijk om te weten

  • Kies voor een absoluut betrouwbare app.
  • Apps voor voedselallergie kunt u ook gebruiken om bepaalde ingrediënten te vermijden, bijvoorbeeld als u wilt afvallen.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Er bestaat een app die via het scannen van de barcode van een product alle nodige informatie geeft. Dat is ook handig voor mensen die moeilijk etiketten kunnen lezen.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactApp bij voedselallergie met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Deel deze pagina via: