Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Inbrenghulpen voor katheters

Inbrenghulpen voor katheters vereenvoudigen het zelf in de plasbuis inbrengen van een eenmalige katheter.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een inbrenghulp?

  Inbrenghulpen vergemakkelijken de inbreng van eenmalige katheters bij problemen met het zien van de plasopening of het gebruik van handen of vingers.

  Hoe werkt een inbrenghulp?

  Sommige inbrenghulpen voor katheters nemen het grijpen en vasthouden van de hand of vingers over. Er zijn verschillende soorten. Bij vrouwen helpen inbrenghulpen om de plasopening te vinden met een spiegel met meestal verlichting. Er zijn ook hulpen om de benen gespreid te houden, soms gecombineerd met een spiegel. Voor mannen is er een foamring die de penis in een vaste positie omhoog houdt.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Beenspiegels, die u aan de binnenkant van het bovenbeen vastzet om de katheter in te brengen. Ook verkrijgbaar met verlichting.
  • Opblaasbare beenspreider in twee maten, eventueel met verlichting en/of spiegel. Compact, dus gemakkelijk mee te nemen.
  • Er bestaat een penis support of foamring die de penis in een rechte positie houdt.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactInbrenghulpen voor katheters met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 08-08-2023 

  Deel deze pagina via: