Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Beenspiegel

Beenspiegels of katheterisatiespiegels helpen u om de ingang van de plasbuis te vinden voor het inbrengen van een eenmalige katheter. Sommige hebben ook verlichting.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 11-07-2023

  Waarvoor dient een beenspiegel?

  Beenspiegels bieden een goed zicht op het gebied rondom de plasbuis. Hierdoor kan eenvoudiger en veiliger een katheter worden ingebracht.

  Hoe werkt een beenspiegel?

  Beenspiegels worden om het been of aan de toiletbril vastgemaakt en daarna ingesteld.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactBeenspiegel met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: