Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Wandstrijkplank

Heeft u moeite met lang stil staan, zoals bij strijken. Heeft u weinig ruimte in huis? Met een wandstrijkplank of inklapbare plank kunt u zitten bij het strijken.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een wandstrijkplank?

  De wandstrijkplank of opklapbare plank neemt weinig ruimte in. De strijkplank heeft geen gekruiste poten waardoor u zittend op een kruk of in een rolstoel kunt strijken. 

  Hoe werkt een wandstrijkplank?

  De strijkplank is met een frame aan de muur of deur bevestigd. U stelt hem in op de juiste werkhoogte. U kunt dan strijken terwijl u op een strijkkruk of zadelkruk zit.

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Strijkplank aan een deur gemonteerd.
  • Wandstrijkplank in een ondiepe kast met opbergmogelijkheden.
  • Een strijkplank voor montage in een lade.

  Alternatieven

  • Een strijkplank of strijkdeken voor op een tafel.
  • Koop strijkvrije kleding.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactWandstrijkplank met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 16-08-2023 

  Deel deze pagina via: