Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Software voor communicatiekaarten

Wie moeite heeft met spreken, lezen, schrijven en begrijpen door bijvoorbeeld hersenletsel, kan communicatiekaarten gebruiken om een boodschap over te brengen. Ook familie en verzorgers kunnen met deze kaarten communiceren. Deze kaarten kunt u via software afspelen en aanmaken.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 30-08-2023

  Waarvoor dient software voor communicatiekaarten?

  Software voor communicatiekaarten maken informatie-uitwisseling op een eenvoudige manier mogelijk. Met de software kunt u schrijven, tekent u gebaren en symbolen, en kunt u printen en mailen.

  Hoe werkt software voor communicatiekaarten?

  De software installeert u op de computer of op een communicatiehulpmiddel. Kijk vooraf naar de systeemeisen, zodat u zeker weet dat de software werkt op uw apparaat. Het programma past u aan op uw gebruik, bedieningsmethode en wensen. Naast bediening met een aanraakscherm, muis of joystick is het ook mogelijk scanning en oogbesturing te gebruiken.

  Belangrijk om te weten 

  • Via het internet zijn kaarten voor symbool- en tekstcommunicatie, educatieve materialen en spelletjes gratis te downloaden.  
  • Let op waar u de software voor wilt gebruiken; wilt u alleen afspelen of ook zelf kaarten en materialen maken. 
  • U kunt een demo downloaden van software voor het zoeken van symbolen en daarmee uw eigen kaarten en materialen te maken. 

  Productoverzicht

  Alternatieven 

  • Er zijn ook organizers (agenda's en kalenders) met pictogrammen. 
  • Communicatiekaarten op papier. 
  • Er zijn ook apps voor het inrichten van een tablet als communicatiehulpmiddel. 

  Wordt het vergoed?

  Er is geen eenduidige informatie over een vergoeding voor dit hulpmiddel, gebruik de keuzehulp om de mogelijkheden te onderzoeken. Vraag dit voor de aanschaf na bij uw zorgverzekeraar, gemeente of bij het UWV.

  Komt u er niet uit? Bezoek dan Informatie- en adviespunt Juiste Loket | Regelhulp - Ministerie van VWS

  Meer informatie 

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactSoftware voor communicatiekaarten met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Gerelateerde hulpmiddelen

  Gerelateerde 'Handig om te doen's

  Deel deze pagina via: