Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Kurkentrekker

Heeft u moeite met het ontkurken van een (wijn)fles? Er zijn verschillende kurkentrekkers die u met minder kracht of bijvoorbeeld met maar een hand gebruikt.

Inhoud

  Inhoud

  Waarvoor dient een kurkentrekker?

  Een kurkentrekker waarbij u alleen hoeft te draaien is handig als u weinig kracht of coördinatie in de armen en / of handen heeft. De kurkentrekker die gas onder de kurk brengt is eenhandig te gebruiken.

  Hoe werkt een kurkentrekker?

  Bij een kurkentrekker waarbij u alleen aan een knop hoeft te draaien, boort de spiraal zich eerst in de kurk. Als u doordraait wordt de kruk uit de fles getrokken.
  Er zijn ook kurkentrekkers waarbij een holle naald door de kurk wordt gestoken. Door deze naald wordt lucht of koolzuur onder de kurk gebracht, waardoor deze omhoog komt. Deze kurkentrekker bedient u met een gaspatroon of een handpompje.

  Belangrijk om te weten

  • Er bestaan ook elektrische kurkentrekkers.

  Productoverzicht

  Alternatieven

  • Om meer grip op de fles te krijgen, kan de fles in een fixeerbak worden geplaatst. De openingen in deze fixeerbak zijn bekleed met een antisliplaag en lopen taps toe, zodat de fles goed blijft staan. Antislipmateriaal aan de onderkant voorkomt dat de fixeerbak op een gladde ondergrond verschuift.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Meer informatie

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactKurkentrekker met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  • Laatst herzien op: 24-07-2023 

  Deel deze pagina via: