Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Portemonnee

Een portemonnee is een houder voor papier- en muntgeld, bankpassen en andere bescheiden. Als het gebruik van een portemonnee moeilijker wordt doordat u niet goed meer ziet of omdat het pakken van munten lastig gaat, is het gebruik van een munt- of pashouder een alternatief voor een gewone portemonnee.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 24-07-2023

  Belangrijk om te weten

  • Er zijn heel veel verschillende soorten portemonnees, gemaakt van leer, kunststof of stof met allerlei verschillende sluitingen, zoals een beugelsluiting of een drukknop. Kies een portemonnee die voor u gemakkelijk is in het gebruik. 

  Productoverzicht

  Uitvoeringen

  • Een portemonnee met een koord voor om de nek.
  • Een portemonnee met ritssluiting.
  • Een portemonnee die u dubbel klapt.
  • Een europortemonnee met aparte vakjes voor alle munten, met klittenband en ritssluiting.
  • Een koopmansbeurs met munthouder. Deze plaatst u met een riem om uw middel.
  • Speciale beursjes voor kinderen met diverse opdrukken.

  Alternatieven

  • Sommige banken bieden een paspakker aan, waarmee u uw pas  gemakkelijk uit de betaalautomaat haalt. 
  • Als u alleen een pasje meeneemt, kunt u gebruik maken van een pashouder
  • Voor blinden en slechtzienden bestaat een systeem om euromunten te sorteren, een muntenhouder. Ook is er een eurobiljetmarkeerder waarmee u biljetten van een braille teken voorziet.

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPortemonnee met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: