Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel deze pagina via:

Paspakker

Heeft u moeite met pinnen en betalen met een pas? Verschillende banken bieden een gratis hulpmiddel aan: de paspakker of card puller.

Inhoud

  Inhoud

  Gepubliceerd op: 13-08-2023

  Waarvoor dient een paspakker?

  Met paspakkers kunt u pinnen als u de pas niet goed kunt vasthouden (geen goede knijp- of pincetfunctie). De paspakker brengt de pas in de geld- of betaalautomaat en haalt hem er weer uit.

  Hoe werkt een paspakker?

  U plaatst de paspakker of card puller tegen de pasgleuf van een automaat. De pas glijdt vervolgens in de paspakker (dankzij rubberen weerhaakjes) en u trekt de pas na afloop makkelijk  uit de automaat. Ook is er een paspakker met een knijpmechanisme waarbij twee grote 'vingers' de pas beetpakken. U bedient deze vingers met de kracht van uw gehele hand in plaats van de knijpfunctie van uw vingers alleen.

  Belangrijk om te weten

  • Bent u klant van ING, SNS bank, Rabobank of ABN AMRO, dan kunt u bij uw eigen filiaal gratis dit hulpmiddel aanvragen. Een bankmedewerker bekijkt dan samen met u of de paspakker geschikt is voor u.
  • Er bestaat een pashouder voor het voorkomen van verlies of beschadigingen.

  Productoverzicht

  Wordt het vergoed?

  U moet dit hulpmiddel zelf regelen en kopen. 

  Hoe te verkrijgen?

  Zelf aanschaffen

  Nieuw kopen kan bij een hulpmiddelenspeciaalzaak bij u in de buurt, via de grotere huishoudspeciaalzaken of supermarkten die een schap hebben met ‘kleine’ hulpmiddelen. Op onze pagina Waar kan ik het hulpmiddel kopen? vindt u tips voor het zoeken op internet en de namen/websites van hulpmiddelenleveranciers.

  Er is veel tweedehands vraag en aanbod via internet, marktplaats, zorgoutlet, sociale media, prikbord bij de supermarkt of via een buurt-app. Let wel op eventueel service en garantie bij de grotere en/of elektrische hulpmiddelen.

  Tip: Ga na of er reviews of ervaringen zijn van andere gebruikers. Deze zijn ook te vinden bij belangenorganisaties van mensen met een bepaald ziektebeeld of zorgsituatie.

  Vragen of opmerkingen

  De Vilans Hulpmiddelwijzer verkoopt geen hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie op: Waar kan ik het hulpmiddel kopen?

  Heeft u een vraag? Kijk bij de veelgestelde vragen (FAQ's). Staat uw antwoord daar niet bij, dan kunt u ook contactPaspakker met ons opnemen.

  Wilt u blijvend betrokken zijn bij de Hulpmiddelenwijzer? Geeft u dan op voor ons Hulpmiddelenwijzer-panel. Uw mening doet ertoe!

  Deel deze pagina via: